Spirituele reis Schotland 2013

Met deelnemers van Spirit Coaching en Magische Reizen vertrokken we per boot van IJmuiden naar Newcastle. Het was equinox en bij volle maan begonnen we met een ritueel voor het loslaten. Oude overtuigingen, patronen en tijdelijke zaken om los te laten gedurende de reis vlogen overboord en achter de wolken kwam de maan tevoorschijn. Een prachtig begin  van de reis. Ondanks een aankondiging van ‘showers and bad weather’ startte de reis vol zonneschijn. We reden naar het hart van Robert The Bruce in Melrose en leerden over toewijding aan het grotere geheel. We bezochten Roslin Chapel waar de magie en mystiek voelbaar was in elke steen. Prachtige symbolen over hoe de geliefden zich naar het goede keren, een nisje en doopvont vol fijne energie en een lieve kerkkat.

 

 

We reden via Oban en een nieuwe boottocht naar het eiland Mull. Overweldigend werd de natuur en we bezochten een steencirkel en deden er een prachtige ceremonie waarbij iedere deelnemer zo zijn eigen ervaringen heeft meegenomen. We trokken over de  hoogste berg op Mull naar de boot naar Iona; het eiland waar iedereen thuiskwam. Negenduizend miljoen jaar oude stenen op het strand gaven je een ongekend gevoel van thuiskomen.

 

Er wordt gefluisterd dat energie van Lemurië voelbaar is en we zullen het niet ontkennen. Onze zaadkristallen (lemurian seed cristals) waren bijzonder blij dat we er waren. Ook de kristallen schedels waren blij met Iona en zeker met Staffa. Het eiland van staven is niet zo oud als Iona, maar is  minstens zo uniek. Met een aantal mensen van de groep hebben we een ritueel uitgevoerd dat onze harten deed zingen en waarbij een van de deelnemers als getuige optrad. Ze zag ons gehuld in blauw licht, waarna een bal van licht boven onze cirkel hing en de lucht in schoot. Wat een schouwspel en wat ontroerend dat zij dat kon zien! 

 

En dan de boottochten. We werden vergezeld door dolfijnen, zeehonden en zeeotters. Elke tocht opnieuw weer die prachtige dieren… hoe bijzonder kan het zijn? Op de weg terug hebben we een prachtige ceremonie gedaan in Rowardennan. We belandden in een waar sprookjesbos en hebben elk de aarde-kosmos verbinding in onszelf kunnen versterken. Langzaam konden we weer wennen aan de ‘gewone’ werkelijkheid en een laatste bezoek aan een prachtige waterval gaf de reiniging die we nodig hadden om onze terugtocht te aanvaarden. In IJmuiden lachte de zonsopgang ons toe en in de harde wind hebben we gehangen en gelachen, dankbaar voor de reis, de ervaringen, de groei, de steeds aanwezige zon en een enkele spat regen. Dank jullie wel reisgenoten en dank jullie wel gidsen en engelen die ons hebben bijgestaan op het pad.

 

Reacties van deelnemers

 

'Wat een bijzondere eilanden zijn Iona en Staffa. Ik zou er zo weer heen willen'.

'Wat heb ik me veilig gevoeld in jullie handen, dank je wel voor de mooie reis met bijzondere plekken'. 

'De reis heeft mijn leven veranderd. Ik durf nu te kiezen voor mijn spirituele pad. Dank jullie wel!'.

 

'Ik had nog nooit op deze manier gereisd en was ook sceptisch. Hoezo een spirituele reis voor je ontwikkeling?. Ik moet bekennen dat ik het niet altijd gemakkelijk vond, niet altijd aansluiting kon vinden. Nu we paar weken verder zijn, moet ik bekennen dat ik me veel krachtiger voel dan daarvoor. Ik heb echt veel geleerd en ga zeker nog eens zo'n reis maken.'.

 

'GE-WEL-DIG. Van begin tot eind genoten van de plekken, de samenwerking in de groep en jullie begeleiding!'