Zweethut ceremonie

De zweethut is een prachtige ceremonie voor transformatie en reiniging op vele lagen van ons zelf. Het is een eeuwenoud ritueel dat bij vele culturen over heel de wereld werd toegepast en gelukkig nog steeds wordt vormgegeven. Er zijn vele tradities met elk hun eigen gebeden, gezang en rituelen. Wij hebben met diverse tradities kennis gemaakt en kiezen met ons hart voor een eigen vorm met alle respect voor degene die ons in deze mooie ceremonie zijn voorgegaan. De zweethut en de ceremonie is een moment van bezinning. We komen bij elkaar om dieper contact te maken met Moeder Aarde, Spirit, de Kosmos, de windrichtingen, de elementen en zo de verbinding met onszelf te verstevigen. We zijn samen en we zijn al-een in onze ervaringen en worden gedragen door het veld van universele liefde. Daarin kan het niet anders dan dat je weer dieper de verbinding met jezelf kan ervaren.

Voor deze prachtige ceremonie hebben we een hut gebouwd bij Centrum Human Nature in Lunteren. In overeenstemming met de elementen hebben we plek gekozen. Het raamwerk van de hut is gebouwd van wilgentakken uit de plek van onze vorige hut, uit de plek van de nieuwe hut en uit de geboortegrond van Theo. 

Centrum Human Nature verhuisd en we laten de zweetplek los. In juni 2022 breken we de hut af en we zijn inmiddels in Emst bezig met de opbouw van de nieuwe plek. Een prachtige plek aan de rand van het Veluwse bos, waar de herten, zwijnen, wolven, paarden, honden en katten ons steeds weer vergezellen. In het najaar van 2022 gaan we daar van start.  

De ceremonie

Een ceremonie duurt een hele dag en is een co-creatie. We starten met een drummeditatie als eerste aanzet tot gebed en kennismaking. Vervolgens gaan we de ceremonieplek klaarmaken voor gebruik. We houden een ceremonie met de stenen en het vuur, we bekleden de hut en we wachten tot het moment is gekomen de hut te gaan betreden. In de zweethut zijn we in verbinding met de elementen. De aarde draagt ons, de hitte van het vuur wordt via de stenen naar binnen gebracht, het water maakt ons stromend en de adem is de lucht die we tot ons nemen. In de hut is het donker en we nemen tijd om te  verstillen, te bezinnen, te reinigen en te ontspannen. We nemen tijd om te transformeren en op een diep niveau te delen, te zingen en te zijn. We gaan ook weer hernieuwd naar buiten, we worden geboren als het ware en zullen dat vieren met een kleine maaltijd en het delen van de ervaringen.  

Praktische informatie

De hutten gaan gegeven worden in Emst bij The new Dawn. Bij opgave ontvang je routebeschrijving en benodigdheden voor de dag. We zijn van 10.00 tot 18 uur in ceremonie, waarna we samen een kleine maaltijd kunnen nuttigen en ervaringen delen. We ontvangen maximaal 8 deelnemers per keer.

 

Data van de komende hutten worden nog bekend gemaakt. Deelname bedraagt 90 euro.