Zweethut ceremonie

De zweethut is een prachtige ceremonie voor transformatie en reiniging op vele lagen van ons zelf. Het is een eeuwenoud ritueel dat bij vele culturen over heel de wereld werd toegepast en gelukkig nog steeds wordt vormgegeven. Er zijn vele tradities met elk hun eigen gebeden, gezang en rituelen. Wij hebben met diverse tradities kennis gemaakt en kiezen met ons hart voor een eigen vorm met alle respect voor degene die ons in deze mooie ceremonie zijn voorgegaan. De zweethut en de ceremonie is een moment van bezinning. We komen bij elkaar om dieper contact te maken met Moeder Aarde, Spirit, de Kosmos, de windrichtingen, de elementen en zo de verbinding met onszelf te verstevigen. We zijn samen en we zijn al-een in onze ervaringen en worden gedragen door het veld van universele liefde. Daarin kan het niet anders dan dat je weer dieper de verbinding met jezelf kan ervaren.

Voor deze prachtige ceremonie hebben we op diverse plekken hutten gebouwd. Onze eerste hut in Kesteren en de tweede in Lunteren zijn inmiddels teruggeven aan moeder aarde. De nieuwe plek is Emst op de Veluwe, midden in bosgebied. Zie hier the making of:

 

De ceremonie

Een ceremonie duurt een hele dag en is een co-creatie. We starten met een drummeditatie als eerste aanzet tot gebed en kennismaking. Vervolgens gaan we de ceremonieplek klaarmaken voor gebruik. We houden een ceremonie met de stenen en het vuur, we bekleden de hut en we wachten tot het moment is gekomen de hut te gaan betreden. In de zweethut zijn we in verbinding met de elementen. De aarde draagt ons, de hitte van het vuur wordt via de stenen naar binnen gebracht, het water maakt ons stromend en de adem is de lucht die we tot ons nemen. In de hut is het donker en we nemen tijd om te  verstillen, te bezinnen, te reinigen en te ontspannen. We nemen tijd om te transformeren en op een diep niveau te delen, te zingen en te zijn. We gaan ook weer hernieuwd naar buiten, we worden geboren als het ware en zullen dat vieren met een kleine maaltijd en het delen van de ervaringen.  

foto's van de plek in Lunteren

 

Praktische informatie

De hutten gaan gegeven worden in Emst bij The new Dawn. Bij opgave ontvang je routebeschrijving en benodigdheden voor de dag. We zijn van 10.00 tot 18 uur in ceremonie, waarna we samen bio en vegan soep kunnen nuttigen en ervaringen delen. We ontvangen maximaal 10 deelnemers per keer.

 

Data 2024: 6 januari, 2 maart, 4 mei, 8 juni, 5 oktober 

Deelname bedraagt 90 euro.