Spirituele reis Frankrijk

Op deze hartverwarmende reis treden we in de voetsporen van de Katharen en verbinden we ons met de onvoorwaardelijke liefde van Maria Magdalena. Deze reis is een zich ontvouwend mysterie, waarbij we ons steeds dieper verbinden met en open stellen voor krachtig universeel liefdesbewustzijn. In het Katharengebied raak je verbonden met een harmonische en liefdevolle samenleving, gekenmerkt door gelijkheid, respect en broeder- en zusterschap. Zowel mannen als vrouwen predikten het geloof in gelijkheid. Zij gaven het Christusbewustzijn vorm op authentieke en 'Ketterse' wijze. We zullen diverse krachtplaatsen bezoeken en je zult ervaren hoe deze energie op je inwerkt, je balanceert, harmoniseert en je hart opent. In de (natuur)gebieden waar de energie van Maria Magdalena aanwezig is, raak je verbonden met haar stille kracht en wijsheid en opent je hart zich meer en meer. We bezoeken diverse bijzondere krachtplaatsen in zowel het westen als oosten van Zuid Frankrijk. 

 

Reisbeschrijving

Onze reizen kenmerken zich door een zich ontvouwend programma. Het ligt niet van te voren vast, omdat we het afstemmen op de energie van de plekken en de thema's die de deelnemers (on)bewust inbrengen. We maken tijdens de reis wel gebruik van een aantal vaste  onderdelen. We maken op deze reis veel gebruik van meditatie, queestes, stilte wandelingen, een chakrareis en zullen ook werken met sjamanistische ceremonies. Wij zullen tijdens de spirituele reis de voetsporen volgen van de magie en bezoeken onder voorbehoud onderstaande plaatsen.

 

Minerve en Montségur

Twee prachtige leefgebieden van de Katharen in geweldige natuurlijke omgevingen. Plaatsen waar hun energie nog sterk voelbaar is. Minerve heeft een prachtige stroom waar zegeningen hebben plaatsgevonden tijdens vorige reizen. Montségur is een mystieke plek vol magie. 

Na deze prachtige plekken, gaan we op verder reis en verblijven we in de grotten nabij Ussat, waar gepredikt is door de katharen en mensen in afstemming op zichzelf hebben geleefd. Via een plaats met prachtige waterfonteinen en sprookjesbossen belanden we dan naar het beroemde gebied van Rennes-le-Château. Bekend als plaats vol mysterie rondom de zoektocht naar de heilige graal en waar een priester een prachtige plek heeft gecreëerd ter ere van Maria Magdalena.

 

Fontein der liefde

Nabij Rennes-le-Chateau en Rennes-les-Bains is een prachtig waterbekken waar Maria Magdalena zou hebben gepredikt. Zeer de moeite waard!

 

Saint Maximin la Sainte Baume

In het paarse zuiden van Frankrijk, in de Provence,  bevindt zich een adembenemend mooi natuurgebied met een rijke historie; het massief van La Sainte Baume. Het herbergt een geweldige fascinerende natuur en krachtplaatsen verbonden aan Maria Magdalena. De gehele omgeving ademt stilte, rust en bezinning. Het is dan ook geen wonder dat volgens een legende Maria Magdalena haar laatste jaren daar verbleef in stille meditatieve en spirituele afstemming. We bezoeken de grot waar zij de laatste jaren van haar leven in spirituele afstemming zou hebben geleefd, we wandelen naar een prachtig klein kapelletje boven op de bergen. De natuur is goddelijk daar. We zullen ons ook verbinden met haar schedel in een geweldige basiliek vol wonderlijke magie. In deze prachtige basiliek is naar men zegt de schedel van Maria Magdalena opgebaard. Een magische plek om haar wijsheid, liefde, toewijding en stille kracht te ervaren.  

 

 Ervaringen op deze reis

In ons blog kun je een reisverslag lezen. Wil je lezen wat deelnemers hebben gedeeld over hun ervaring met deze reis, kijk dan bij de referenties

 

 

De praktische zaken

Deze reis staat voorlopig niet gepland.