Spirituele reis Frankrijk

Op deze reis treden we in de voetsporen van de Katharen. We gaan op zoek naar de heilige graal en het mysterie rond Maria Magdalena. Je zult worden uitgenodigd je te verbinden met de moed van de Katharen. Hoe inspirerend! In het Katharengebied raak je verbonden met een harmonische en liefdevolle samenleving, gekenmerkt door gelijkheid, respect en broeder- en zusterschap. Zowel mannen als vrouwen predikten het geloof in gelijkheid. Zij gaven het Christusbewustzijn vorm op authentieke en 'Ketterse' wijze. We zullen diverse krachtplaatsen bezoeken om te ervaren hoe de energie op je inwerkt en je balanceert, harmoniseert en je hart opent.

De spirituele reis staat ook in het teken van de energie van onvoorwaardelijke liefde zoals voorgeleefd door Maria Magdalena. We bezoeken plaatsen waar zij wordt aanbeden. Plaatsen waar haar missie voortleeft en waar je hart zich verder zal openen. 

 

Reisbeschrijving

Onze reizen kenmerken zich door het niet bieden van een vast programma. We stemmen het programma af op de energie van de plekken en de thema's die de deelnemers (on)bewust inbrengen. Wij zullen tijdens de spirituele reis de voetsporen volgen van de magie en bezoeken onder voorbehoud onderstaande plaatsen.

 

Minerve en Montségur

Twee prachtige leefgebieden van de Katharen in geweldige natuurlijke omgevingen. Plaatsen waar hun energie nog sterk voelbaar is. Minerve heeft een prachtige stroom waar zegeningen hebben plaatsgevonden tijdens vorige reizen. Montségur is een mystieke plek vol magie. 

 

Grotten nabij Ussat

Magische grotten, waar gepredikt is en mensen in afstemming op zichzelf hebben geleefd. 

 

Rennes-le-Château

Bekend als plaats vol mysterie rondom de zoektocht naar de heilige graal en waar een priester een prachtige plek heeft gecreëerd ter ere van Maria Magdalena.

 

Fontein der liefde

Nabij Rennes-le-Chateau en Rennes-les-Bains is een prachtig waterbekken waar Maria Magdalena zou hebben gepredikt. Zeer de moeite waard!

 

Saint Maximin la Sainte Baume

Na een reis van west naar oost bereiken we de Provence. In de Provence bevindt zich een ware oase gewijd aan Maria Magdalena. We vinden haar stille aanwezigheid daar altijd heel krachtig. We bezoeken de grot waar zij de laatste jaren van haar leven in spirituele afstemming zou hebben geleefd, we wandelen naar een prachtig klein kapelletje boven op de bergen. De natuur is goddelijk daar. We zullen ons ook verbinden met haar schedel in een geweldige basiliek vol wonderlijke magie.

 

Ervaringen op deze reis

In ons blog kun je een reisverslag lezen. Houd je van beelden, dan vind je hier een fotoimpressie van deze reis. Wil je lezen wat deelnemers hebben gedeeld over hun ervaring met deze reis, kijk dan bij de referenties. 

 

 

De praktische zaken

Deze reis staat gepland voor 15 t/m 24 juni 2018. De reis start in zuid Frankrijk. We reizen per auto naar de diverse krachtplaatsen en onderweg bezoeken we bijzondere plekken.

Je verblijft in hostels en B&B's op basis van meerpersoonskamers en we zullen verblijven op plaatsen waar we zelfvoorzienend zijn en taken rouleren. (gezamenlijk koken, afwassen). Het menu is tijdens de reis vegetarisch. We nuttigen geen vlees, vis en alcohol tijdens de reis in verband met de energetisch belemmering ervan.

 

Reissom: € 1095,-.

Inclusief:- Deelname reisprogramma- logies meerpersoonskamer- vervoer ter plaatse

Exclusief: - vlucht - Bijdrage groepspot waaruit entreegelden, eten en drinken wordt betaald (€ 200,-).

Een kort programma

In het paarse zuiden van Frankrijk, in de Provence,  bevindt zich een adembenemend mooi natuurgebied met een rijke historie; het massief van La Sainte Baume. Het herbergt een geweldige fascinerende natuur en krachtplaatsen verbonden aan Maria Magdalena.

De gehele omgeving ademt stilte, rust en bezinning. Het is dan ook geen wonder dat volgens een legende Maria Magdalena haar laatste jaren daar verbleef in stille meditatieve en spirituele afstemming. Nabij het massief bevindt zich een prachtige basiliek, waar de schedel van Maria Magdalena is opgebaard. Een magische plek om haar wijsheid te ervaren. Op deze plekken aanwezig zijn, mediteren en opent je hart, heelt je hart en laat je verbinden met diepte stilte in jezelf. 

Gedurende deze reis maken we verbinding met haar in onszelf. Haar liefde, toewijding, wijsheid en stille kracht. We bezoeken ook haar schedel, die opgebaard ligt in een crypte in de basiliek in St. Maximin la Sainte Baume. We zullen ook nog andere plaatsen bezoeken. Afhankelijk van de persoonlijke thema's van de deelnemers zal onze begeleiding ons leiden naar dat wat nodig is om de onvoorwaardelijke liefde meer te kunnen verstaan. 

Programma La Sainte Marie-Madeleine

We werken nooit met een vast programma. Wel hebben we vaste onderdelen. We maken op deze reis veel gebruik van meditatie, queestes, stilte wandelingen, een chakrareis en zullen ook werken met sjamanistische ceremonies. 

 

Praktische gegevens spirituele reis

We vliegen vanaf Rotterdam naar Toulon op de 18de en komen de 23ste juni weer terug. 

Deelname aan deze reis bedraagt 795 euro inclusief ticket, logies op basis van meerpersoonskamer en vervoer ter plaatse. Ter plaatse  maken we een groepspot waaruit entreegelden, eten en drinken wordt betaald (ongeveer 100 euro). 

Aanvullend willen we je attenderen op het gegeven dat we geen vlees, vis en alcohol nuttigen tijdens de reis in verband met de energetisch belemmering ervan.