Spirituele reis Peru & Bolivia

Onze reis naar het onvoorstelbaar prachtige Peru en Bolivia is een magische reis, die je wereld zal veranderen. Er is zo'n ontzettend rijke historie en de plaatsen zijn zo indrukwekkend dat je er maanden, zelfs jaren kunt reizen en nog niet bent uitgekeken. Elke reis is anders, maar zeker weten dat we prachtige, unieke en vooral niet toeristische plaatsen zullen bezoeken voor meditatie en ceremonie. We verblijven in en rond de heilige vallei bij haar oorsprong in het prachtige Pisaq. We bezoeken meren, bergen, tempels, markten en lokale bevolking. Reizend naar Bolivia verbinden we ons meer en meer met het echt magische Titicacameer en de wereld van Lemurië.

 

Reisbeschrijving

Een reis naar Peru en Bolivia is magisch. Een reis die je wereld zal veranderen. Onze reis start in Peru in het prachtige Pisaq; het begin van de heilige vallei waar we contact zullen maken met de voorouders en ons zullen verbinden met het rijk van de Inca's en het sterrenvolk. We reizen naar diverse authetieke Inca en pré Inca plaatsen om ons te verbinden met de elementen water, aarde, vuur en lucht en met het hart van Pacha Mama en de Apu's (de bergen van de heilige vallei). We bezoeken indrukwekkend Machu Picchu en vervolgen de reis naar Bolivia. Bolivia heeft een andere cultuur en is ongerept, sereen en meer gesloten. 

 

Onze reizen kenmerken zich niet door een vast programma. We stemmen het programma af op de energie van de plekken en de thema's die de deelnemers (on)bewust inbrengen. Om je toch een indruk te geven een kleine impressie van de meer bekende plekken. De nog ongerepte plekken houden we nog even als verrassing.

 

Pisaq

Pisaq is een dorp aan het begin van de heilige vallei en ligt aan de rivier de Urubamba. Omgeven door de heilige bergen, waarin de voorouders huizen, herbergt het ruïnecomplex vier delen: Pisaqa, Inithuatana, Q'allaqasa en Kinchirakay. Intihuatana betekent tempel van de zon en deze plek zullen we zeker bezoeken.

 

 

Tipon is een  prachtige en weinig bezochte Inca ruïne, met een goed onderhouden irrigatiestelsel. Je wordt meegenomen terug in de tijd en kunt je hier uitstekend verbinden met Pacha Mama en haar water. In Pikillata vind je de religieuze plek van de Waricultuur met ook weer prachtige bouwwerken en ruïnes. Deze krachtplaats is pre-Inca en ademt een mystieke sfeer. Rondom Cusco vind je de plaatsen Sacsayhuaman, Qenqo en Tambomachay. Sacsayhuaman is een tempelcomplex voor verering van de zon, dat onwaarschijnlijk groot en indrukwekkend is geweest. De ruïnes van de tempel en de bekende bouwstijl is nog steeds indrukwekkend. Jaarlijks wordt er de Inti Raymi (zonnewende) gevierd op 24 juni. Qenqo is een offertempel voor de hemel; zon, maan en sterren en is uniek in zijn soort. Tambomachay heeft een aantal bijnamen waaronder 'Het bad van de Inca's' vanwege zijn aquaduct, kanalen en watervallen. De slang, poema, condor en kolibrie hebben hier een ereplek en zij vertegenwoordigen de verschillende werelden van ons onderbewustzijn. Ook Pachacuti Inca Yupanqui is indrukwekkend. Pachacuti betekent 'degene die tijd en ruimte overstijgt'. Yupanqui betekent 'met eer'. Wat kan deze plaats je brengen?

 

Wanneer we richting Machu Picchu gaan komen we in de buurt van Moray. Niet veel bezocht, maar ontzettend indrukwekkend. De architectuur is indrukwekkend en de energie verfijnd en subtiel. Een bijzonder plek uit de hoogtijdagen van de Inca's. In de nabijheid ligt Pumamarca. Incastrijders kregen op deze plek hun spirituele training en inwijding in de dieper verbinding met de Apu's (bergen), Pacha Mama (moeder aarde) en de krachten van de condor, poema en slag. Een plek  met magisch uitzicht en dito energie. Met zekerheid bezoeken we Ollantaytambo. Dit Incacomplex kent een ceremonieel centrum met tempels omringd door ruïnes van notabelen uit de Incatijd. Een prachtige plek om te verbinden met vrouwelijke kracht en de wind van verandering en transformatie.

 

 

 

Machu Picchu

Het alom bekende complex zullen we zeker bezoeken! Je kunt niet naar Peru reizen zonder een bezoek aan dit magnifieke en indrukwekkende gebied. Het is altijd weer een wonderbaarlijke plek.

 

 

Vruchtbaarheidstempel Chucuito & Hayu Marka

Vanuit Machu Picchu reizen we via Puno, een leuke stad, naar Bolivia. Onderweg bezoeken we  de vruchtbaarheidstempel om onze wensen te manifesteren en houden we een ceremonie bij de interdimensionale poort Hayu Marka. Deze poort naar de Goden is een ervaring op zich en kent vele legendes. Een bijzondere plek om ons mee te verbinden. 

 

 

Isla de la Luna en Isla del Sol in Titicacameer

Rijdend langs het immense meer, passeren we de grens met Bolivia en verblijven we een paar dagen in Copacabana. We bereiden ons voor op het bezoek aan de eilanden door in balans te komen. Op Isla de la Luna bezoeken we de verstilde ruïne van een vrouwentempel. Op Isla del sol bevindt zich de oorsprong  van de Incacultuur. Het meer en de tempels staan in sterke verbinding met het moederland Lemuria. 

 

 

Kortom een boeiende prachtige reis, die niet voor iedereen haalbaar is. De plaatsen die we bezoeken liggen hoog (boven 3000 meter). Een goede conditie en gezondheid zijn erg gewenst wil je kunnen genieten van de reis. Mede door de krachtige energie van de plekken, adviseren we je een goede voorbereiding te treffen. Wij zorgen voor een zorgvuldige opbouw, zodat je kunt wennen aan de hoogte.

 

De praktische zaken

In 2024 gaan we weer naar Peru. Stuur ons een bericht als je graag alvast meer wil weten.