Spirituele reis Magisch Ierland

Ierland, het land van vier seizoenen op een dag is een waar paradijs voor mensen die zich verbonden voelen met de ruige natuur. Voor mensen die zich thuis voelen bij natuurreligie en oude legendes en mythes. Op deze reis reizen we van het oosten van het land naar het zuidwesten. We maken verbinding met Keltische Godinnen, met Gaia en met pure liefdesenergie, zodat de magie in jou tot leven komt. We hebben zelf ervaren hoe prachtig en krachtig de natuur is, puur en stil en hoe bijzondere momenten de reis steeds weer kleuren.  

 

Reisbeschrijving

De reis start in het oosten van Ierland. We starten in Dublin en reizen naar de geweldige krachtplaatsen van het Brú na Bóinne-complex. We bezoeken Newgrange, een van de prehistorische graftombes van meer dan 5000 jaar oud. De kamers in deze tombe zijn prachtig gedecoreerd met spiralen en andere symbolen. De  ingang is uitgelijnd op de winter zonnewende. Een bijzonder krachtige plek, die gevoelsmatig aandoet als een tempel en inwijdingsplaats.

 

Niet ver van het complex vandaan is nog een magische plaats genaamd Loughcrew crains. De Ierse naam van dit gebied is Sliabh na Callaighe, dat zich laat vertalen als 'de berg van de heks'. Het verhaal gaat dat om te heersen over Ierland een letterlijk zware opdracht vervuld moest worden. De heks moest met haar schort vol stenen over de heuvels van top naar top springen en verloor daarbij wat stenen. Zij vormden de steenformaties die we zullen bezoeken, alsmede de beroemde zetel. Het is een plek van uitlijning en in je eigen kracht komen te staan en tegelijkertijd in verbinding te zijn voorbij tijd en plaats. Een mooie start om te verbinden met jezelf en met de moedergodin. 

 

 

Na deze mooie start reizen we verder naar Tara Hill en naar Uisneach hill. We zullen daar Ail na Mireann (the stone of divisions) oftewel de 'Catstone' bezoeken. Het staat ook bekend als de as van de wereld en als de navel van Ierland. Deze steen staat symbool voor hoe Ierland is verbonden in haar verscheidenheid. Onder deze steen is Éiru begraven. Degene waarnaar Ierland is vernoemd. 

 

Vanuit het midden zakken we af om via de Saint Bridget Well te reizen naar verschillende steencirkels in Cork en Kerry. Wat een energie hebben die! Elk met een eigen verhaal en met een eigen blauwdruk om op af te stemmen. Zo is Drombeg de oudste steencirkel van Ierland. De cirkel draagt de naam 'The Druid's Atar'. We waren ons bij ons eerste bezoek deze bijnaam niet bewust, maar de Druïde, die hebben we zeker ontmoet. Je kan onze ervaring lezen in het blog 'Ontmoetingen buiten de tijd in Ierland'. Maar ook de andere steencirkels die we bezoeken als we door Cork en Kerry rijden, zijn heel bijzonder om te ervaren. 

 

 

We vervolgen de reis naar het uiterste puntje van zuidwest Ierland . Wat ons daar wacht is een magisch avontuur. We maken, als het weer het toelaat,  een dagtrip naar Skellig Michael. Een eiland waar in de zesde eeuw monniken woonden, waar je letterlijk in hun voetsporen loopt en waar de papegaaiduikers je letterlijk om de oren vliegen. De support die ze geven als je de 600 treden op- en afdaalt is magisch, ontroerend en prachtig tegelijkertijd. Met wat geluk worden we op de waterweg begeleid door dolfijnen. Na deze bijzondere tocht bezoeken we Valentia eiland en reizen we langzaamaan weer terug naar Dublin, om de terugreis te aanvaarden. 

 

Impressie van het eiland Skellig Michael

In één woord?

Geweldig!


De praktische zaken

De spirituele reis naar Ierland vindt plaats van 7 - 16 juni 2024. We starten en eindigen op Dublin vliegveld en verblijven in eenvoudige groepsaccommodaties met gelegenheid tot zelfvoorziening. Houdt er rekening mee dat we gedurende de reis een dieet volgen om de energieën beter te kunnen opnemen in ons systeem. Maaltijden zullen vegetarisch/veganistisch zijn en we nuttigen geen alcohol en andere drugs. 

 

Deelname  bedraagt tussen € 1795,- 

 

 Inclusief

- deelname spiritueel programma

- entree Newgrange

- autohuur en brandstof

- overnachtingen in 2 of meerpersoonskamers

 

 Exclusief

- vlucht naar Dublin

- zakgeld voor eten & drinken (€ 150,-)

- entree Skellig Michael (tussen €100,- en €150, - en obv beschikbaarheid)

 

Bij opgave ontvang je het inschrijfformulier en overige praktische zaken.