Spirituele reis Santorini

Een reis naar Santorini is een verwennerij. Santorini of Thera zoals het ook bekend is, raakt je. Het prachtige vulkanische eiland kent vele mythes en één ervan gaat over krachtige vrouwen, die hun hart blijven volgen. De naam Santorini verwijst naar de heilige Irene. We kennen haar uit het Godinnenorakel als Eireen; de godin van vrede.

Haar boodschap is dat we gedragen worden door een liefhebbende macht, die ons volledig ondersteunt. Een goddelijke liefde waarin we kunnen ontspannen, vertrouwen en genieten. De oude tempelplaats kent een prachtige drieëenheid van de leeuw, de arend en de dolfijn. Omringd door het water kan het ook niet anders dan dat je op zachte wijze je hart kunt laten stromen.

Een reis naar Santorini is een onverwachte verwennerij. Santorini of Thera zoals het ook bekend is, raakt je. Het prachtige vulkanische eiland werd 15000 jaar geleden al bewoond en vele culturen hebben hun sporen nagelaten.

Het eiland kent vele mythes en bijzondere plekken die we gaan ontsluieren. 

Eén van de mythes over Santorinig gaat over de krachtige vrouwen die hun hart blijven volgen en in hun waarheid blijven staan. Kan bijna niet anders als moeder aarde met haar vulkaankracht heeft huisgehouden. De naam Santorini verwijst naar de heilige Irene. We kennen Irene uit het Godinnenorakel als Eireen; de godin van vrede. Haar boodschap is dat we gedragen worden door een liefhebbende macht, die ons volledig ondersteunt. Een goddelijke liefde waarin we kunnen ontspannen, vertrouwen en genieten. Zij herinnert ons eraan ons kinderlijk enthousiasme voor het leven te behouden, zorgen los te laten en te leven vanuit vertrouwen. Niet alleen daarom is de reis een verrassing, maar ook omdat we altijd reizen zonder een vast programma.  

 

Reisbeschrijving

We stemmen het programma af op de energie van de plekken en de thema's die de deelnemers (on)bewust inbrengen. Wij zullen tijdens de spirituele reis de voetsporen volgen van de magie en bezoeken onderstaande plaatsen.

Akrotiri

Ten tijde van de Griekse oudheid leefde in deze oude havenstad de Minoïsche beschaving. Hoe zij meer dan 3500 jaar geleden leefden is door de vulkaanuitbarsting van 1600 BC goed bewaard gebleven. 

Imerovigli

Een pittoresk dorpje met karakteristieke bouw. Ben je in dit dorp, dan ben je in Santorini zoals het vaak wordt getoond. 

Palea en Nea Kameni

Met de meest recente vulkaanuitbarstingen zijn deze eilandjes respectievelijk 2200 en 430 jaar oud. De energie is magnifiek; je staat direct in verbinding met de kracht van moeder aarde en haar vermogen op te rijzen!

Het oude Thera

Deze oude stad van zo'n 3000 jaar geleden heeft een magische energie. Energie van dolfijnen, leeuwen en adelaars. Energie van Aphrodite, Isis en Irene. Een plek di ewe zeker zullen ervaren!

Kustlijnen en zonsop- en ondergangen

Santorini bezoeken zonder naar de zonsopgang of zonsondergang te kijken is onmogelijk. We zullen dagelijks met de zon opstaan en mediteren op prachtige natuurplekken. Ook de zonsondergang maken we geregeld mee. 

Ervaringen in Santorini

 

In ons blog kun je een reisverslag lezen. Houd je van beelden, dan vind je hier een fotoimpressie van deze reis. Wil je lezen wat deelnemers hebben gedeeld over hun ervaring met deze reis, kijk dan bij de referenties. 

 

De praktische zaken

We reizen met een groep van maximaal 8 deelnemers. We vertrekken eind september en komen een week later weer terug. De kosten zijn als volgt: 

1095 euro voor deelname, vliegreis en overnachtingen vooraf te voldoen. 

175 euro aan zakgeld voor vervoer ter plaatse, eten, drinken en entreegelden.

 

Aanvullend willen we je attenderen op het gegeven dat we geen vlees, vis en alcohol nuttigen tijdens de reis in verband met de energetisch belemmering ervan.