Spirituele reis Egypte

Egypte is een heerlijk, uitzonderlijk en bijzonder land. De geschiedenis is zo ontzettend rijk en vol mysteries. Het is een land waar we graag in reizen met telkens andere bestemmingen. We organiseren een reis naar Luxor, Aswan en Abydos en nieuw in ontwikkeling is de reis naar Siwa.  

Deze keer nemen we je mee naar tempels in Luxor, Aswan, Abydos en integreren we alle ervaringen in de prachtige woestijn. De plaatsen die we bezoeken zijn helend, voedend, transformerend en openend. Je zult merken dat je na deze reis als een rijker mens terugkeert. Rijk van binnen vol balans, heling, kracht en innerlijke rust.

Reisbeschrijving

Op de eerste dagen van de reis verblijven we in de omgeving van Luxor. We logeren in een prettig hotel aan de bijzondere rivier de Nijl en zullen bij aankomst vooral tijd nemen om te landen, los te laten en te openen voor de bijzondere plekken van deze oude hoofdstad van Opper Egypte. 

 

We bezoeken de tempel van Luxor. Een belangrijke tempel om onze energieën te balanceren. Het lichaam, de chakra's en ons mannelijk en vrouwelijk evenwicht kunnen hier herstellen. De tempel werkt zacht in indringend op je door, de stenen hebben zoveel informatie om te delen en achter de fysieke dichtheid schuilt een ware kristallen tempel van licht. Kortom een bijzondere plek om de reis aan te vangen.

De tempel van Luxor heeft een sterke verbinding met de tempel van Karnak. Een oude weg met aan beide zijden sfinxen laat deze verbinding zien. In beide tempels werd de goddelijke drie-eenheid vertegenwoordigd door de oergod Amon, zijn partner de hemelgodin Noet en hun maankind Chons. Karnak is een groot complex met zeer vele bijzondere krachtige energiebronnen. We treden buiten de toeristische paden en brengen een bezoek aan de tempel van Sekhmet. De krachtige leeuwengodin met zeer sterke helende gaven. 

 

 

We vervolgen onze reis naar het zuiden van Egypte per bus en reizen naar Aswan. De bus brengt ons door het ware Egypte met haar kleine dorpen en het prachtige platteland. We verbinden ons deze dag met de oppergod Horus. "He who is above". Horus is de Valkengod. Zijn fijnstoffelijke, overstijgende en helende kwaliteiten reiken ver en hoog. Zeker in de meestertempel in Edfu  kun je je spirituele waarheid verhelderen. We maken ook een uitstap naar de tempel van Kom Ombo. Deze tempel ligt op een heuvel aan de Nijl en representeert de Goddelijke Eenheid. Hier zie je Sobek, de god met krokodillenhoofd, die onze onbewuste emoties opeet. Je vindt er vele verwijzingen naar genezingsrituelen en goden met helende gaven een ook Horus huist hier. Hij representeert ons vermogen om met ons Hoger Zelf verbonden te zijn. 

 

 

Na de intense dagen bouwen we rust in en varen we op ons gemak naar het heilige eiland Philae. Hier bevindt zich de tempel van Isis, gewijd aan de grote moedergodin. De plek is magisch, ondanks dat de tempel is verplaatst met de komst van de stuwdam in de Nijl. Na de intense dagen bouwen we rust in en zeilen we op ons gemak rondom het eiland Elphantine in de Nijl.

 

Nadat we de moeder hebben bezocht reizen we terug naar Luxor en bezoeken we de westoever met haar graven en de tempel van een van de eerste vrouwelijke farao's Hatsjepsoet. Daarna reizen we naar het noorden en gaan we naar de indrukwekkende tempel van Abydos. In deze tempel van Kennis en wijsheid huist Osiris, de god van de onderwereld. Het is een krachtige transformerende plek, niet alleen doordat je in de voetsporen lijkt te treden van Osiris zelf met zijn gruwelijke dood en wederopstanding, maar ook omdat er vele leylijnen lopen. Ook bezoeken we de tempel van Dendera. Een van de grote healingtempels, bekend als het huis van Hathor. De mysteries van het goddelijk vrouwelijke  worden hier ontsluierd. 

 

 

Na al deze bijzonder impressies duiken we in de mysteries van de woestijn. De weidsheid, de stilte, de magie zal in gronding brengen wat nog dwarrelt, zodat je thuiskomt met alles wat in beweging is gekomen. We hebben meerdere malen de woestijnen van Egypte mogen reizen en het is zo'n enorm wonder dat in de lege vlaktes zoveel rijkdom te vinden is. We verblijven vier nachten in de woestijn, bezoeken wonderen van de natuur om vanuit de stilte weer naar Luxor te reizen en te vertrekken naar ons thuisland. 

 

De praktische zaken

Deze reis staat momenteel niet in onze planning.