Spirituele reis Engeland

Mei 2014 en een hoop zegening van de weergoden; een spirituele reis naar Engeland terwijl de zon ons steeds begeleidde. Onze reis begon in Tintagel. Een prachtige plek aan de westkust van Engeland met steile kliffen, ruwe kustlijnen, krachtige waterstromen afgewisseld met zonovergoten stille wateren. Een plek bekend om de grot van Merlijn en de ruïne van het kasteel van Koning Arthur genaamd Camelot. Elke ochtend mediteerden we in de ruige natuur en zagen we de innerlijke kracht toenemen van de deelnemers. Soms ten bate van het geheel, soms niet. De groepsdynamiek was net zo grillig als de zee en verliep geregeld stormachtig waardoor het bereiken van synergie een ware uitdaging werd.

 

Onze eerste missie was een bezoek aan de grot van Merlijn en elke deelnemer had een boodschap gekregen voor deze missie. De grot was magnifiek; mystiek, warm, ontvangend en de stroom van zeewater erin sterk en krachtig. Ik zag mannelijke en vrouwelijk krachten harmoniseren en voelde me gelukkig. Vervolgens gingen we naar Camelot; het geboortehuis van Arthur en de plek van broeder- en zusterschap in de tarot ‘legends of the arthurian tarot’. Elke poort waar we doorheen liepen bracht ons in een andere dimensie en Theo had gedroomd op zoek te moeten naar een waterput, waar ik vervolgens werd heengeleid. Bij deze put ontstond een ceremonie waarbij in ieder van ons de aarde sterk werd verbonden met de kosmos. Ieder als intermediair voor de energie van beneden en boven. Machtig was het en het werd tijd oude dingen los te laten. 

Een dag later bezochten we daarom een waterval. Volgens de legende werd deze waterval door de ridders van de ronde tafel aangedaan voordat zij op tocht gingen. Nu is het een plek van verstilling, contemplatie en heling. De weg ernaartoe was een sprookje; groen mannetjes en vrouwtjes, krachtige bomen, watervalletjes, mooie bloemen en zo veel meer. De plek daar was magisch, wederom zonovergoten en vol druppels van de waterval. Regenbogen te over, stroming genoeg en vele boodschappers om naar te luisteren. Het was een mooie plek voor heling en een voorbereiding om een volgende fase van de reis in te gaan.

 

Langs prachtige natuur voer de weg naar Burrow Mump. Een plek sterk verbonden met de heuvel in Glastonbury en minstens zo magisch op dat moment dat we er arriveerden. De tarot had ons aangegeven dat het de hemelpoort zou zijn. Een kaart die vertelt dat de spiritualiteit in het dagelijkse leven vorm vindt.  Aan de voet van de heuvel waren vrouwenstemmen zo duidelijk hoorbaar dat we niet anders konden dan omhoog. Ik werd gedragen, cirkelde de heuvel op en vroeg de plek toestemming en opende me. Ik wachtte en een van de deelnemers stapte de toren in en opende de plek aldaar. De vortex was krachtig, licht en liefdevol en de groepsleden traden er binnen en verbonden zich heel even met elkaar vanuit het hart. Het was een plek waar wateren en leilijnen samenkomen en we konden ons direct met Avalon  verbinden, vanuit ons hart.

 

We reden naar Glastonbury en hadden 24 uur per dag vrije toegang tot de Chalice Well. Wat een weelde om zo dicht bij de bron te zijn. Ik heb er in de ochtend en avonden vele uren doorgebracht, gezeten bij diverse bronnen, bomen, planten, mineralen, dieren en soms mensen. Elke dag was er een nieuwe boodschap, een nieuw inzicht en nieuwe wijsheid die zich aan me openbaarde. Op een dag hoorde ik een priesteres spreken. Ze noemde me zuster, gaf me liefde en heling en vertelde me dat we allen op weg zijn om de diepere wijsheid te doorgronden. Dat alles op zijn tijd komt voor mij, voor iedereen. Hoe meer ons hart zich opent, hoe meer wijsheid wakker wordt. Ik was zo ontroerd door de ontmoeting alleen al dat ik nog een hele tijd heb gezeten en heb genoten van alle pracht in de tuin.

 

Chalice Well gefotografeerd door Marjon

 

We bezochten de plek waar koning Arthur begraven ligt. Een aantal deelnemers en ik ervoeren de aanwezigheid van Maria Magdalena, Jezus, de Liefde en we waren blij dat de energie van het Christusbewustzijn, door Joshua naar Engeland gebracht er in de pure vorm nog voelbaar is en in harmonie leeft naast de Godin.

 

We bezochten niet alleen de Chalice Well ofwel de rode bron, maar zijn ook in de White Spring geweest. Wat een plek! Ruimte voor het mannelijke in al zijn kracht en vruchtbaarheid, voor het vrouwelijke in al haar schoonheid en ontvankelijkheid en in het midden ruimte voor de bron. Een plek van synergie, onschuld bijna en nog steeds droom ik soms dat ik op die plek ben en ik mijn innerlijke kind dompel in die bron en vol liefde en licht wordt gevuld. Een plek waar in onze groep een deelnemer het Ave Maria begon te zingen en we allen diep geraakt werden. Een devote plek aan de voet van de Glastonbury Hill. De heuvel zijn we uiteraard ook opgegaan en de krachtige vortex was zo helder en onze ceremonie om in liefde te staan in al je kracht zo stevig en gemeenschappelijk, dat ik elke dag dankbaar ben. Dankbaar dat ik daar gestaan heb en heb kunnen ervaren hoe mijn innerlijke kracht voelt op het toppunt van mijn kunnen. Ik stond op het scherpst van de snede balancerend tussen de allesvernietigende kracht van Kali en de allesomvattende kracht van mededogen van Kwin Yan en onvoorwaardelijke liefde van Maria Magdalena. Een enorme vitale en creatieve kracht nu ik er weer contact mee maak.

 

We besloten onze reis in Avebury en de prachtige steencirkels en bomen. Diverse stenen gaven hun boodschappen aan de deelnemers en vooral de duivelssteen had voor menig deelnemer zo zijn boodschappen van kracht. Onze reis besloten we in Beers met individuele ceremonies door sommigen op het strand en met dubbele regenbogen die ons een hele tijd bleven vergezellen. Het was het einde van een magische, krachtige en dynamische reis en we zijn de deelnemers dankbaar voor hun bijdragen.

 

Nadat de groep op het vliegtuig was gezet, bezochten wij dierbare mensen in Engeland. Zij namen ons nog een dag mee naar Avebury. Vijf lichtwerkers dansend bijna tussen de oude wijze stenen, muziek luisterend en genietend van de mystiek van de plek.

 

Reactie van een van de deelnemers

'We hebben in lichtheid gereisd, genoten van de prachtige ruige westkust van Engeland, mooie watervallen, stroming in Avalon en ontroering in Avebury. Toen we thuiskwamen stonden er nieuwe kanalen open, hadden we tijdens onze sessies verbinding met de Lady of the Lake. Dank Theo en Erica voor een wonderlijke reis vol lichtheid, liefde en plezier en dank voor de veiligheid die jullie samen bieden.'