Spirituele reis Malta & Gozo

Deze reis heeft ons diep ontroerd. We vertrokken met een fijne groep naar Malta en werden verwelkomd door een warme bries afgewisseld met enorm enthousiaste hoosbuien. Het hotel waar we sliepen had een dakterras en bood uitzicht over Mellieha; het deed denken aan Libanon, Egypte, Israël. We hebben in de reis steeds connectie gevoeld met andere krachtplekken op de wereld en herinneringen van onze oorspronkelijkheid mogen beleven.

 

 

Het thema van de reis was om de vrouwelijke kracht in ere te herstellen. In ons en daarmee om ons heen. De tarot gaf als toelichting dat we vanuit de balans tussen het mannelijke en vrouwelijke deel in ons in onze kracht mogen staan en deze tonen middels creativiteit. Dat hebben we geweten. We hebben veel creaties gezien en gemaakt en we hebben uitdagingen  gehad om in onze vrouwelijke kracht te blijven. Het was ontroerend dat er steeds de steun en bedding was van de oermoeder, de Godin en de Sleeping Lady. Zij waren er steeds, te ervaren als een liefdevolle omarming in de stilte.

 

Op onze eerste pelgrimage liepen we een oude Romeinse pelgrimstocht. De grot die we vonden en de graven waarin we verbinding maakten met de voorouders van Malta waren transformerend. Een van de deelnemers toonde hen dat we in een tijdperk leven waarin we als schepselen ons leven kunnen co-creëren. Zij gaven de bedding om onze overlevingspatronen te transformeren en ons te harmoniseren in mannelijkheid en vrouwelijkheid. Als afronding van deze pelgrimage zaten we in een duizend jaar oude carobeboom.

 

We vertrokken vervolgens naar Gozo. Echt een fantastisch eiland. Minder toegankelijk dan Malta qua energie, maar ook hier was de liefdevolle bedding  van de Godin duidelijk voelbaar. Elke dag bracht de Godin een boodschap via de Godinnenkaarten en gingen we op weg om te transformeren. We hebben geleerd over liefde vanuit het hart, over de aarde-kosmos verbinding, over eigenheid in verbondenheid en over co-creaties met de natuur en het universum. Na bijna elke co-creatie barstte de storm los en waren wij telkens op tijd binnen om te zien hoe de straten bijna wegspoelden onder onze wielen. Spannend rijden voor onze kleine autootjes.

 

Terug op Malta was de Sleeping Lady direct voelbaar. We werden als het ware geroepen verbinding te  maken met haar in de Koepelkerk in Mosta, in het Hypogeum en in het museum waar haar beeltenis is opgesteld. Nadat we energie hadden opgehaald in stonden we in het schemerlicht bij haar en hielden een ceremonie in het museum. Mijn ongelovige ogen werden overruled door mijn derde oog dat licht zag verschijnen vanuit haar beeltenis. Mijn hongerig hart werd geroerd door een intens liefdevolle en warme omarming en mijn oren konden de boodschappen nauwelijks geloven. En het was waar, het was allemaal waar. Mensen kwamen naar ons toe om ons te bedanken voor de ceremonie. Bewakers lachten ons toe en op vleugels gingen we naar het strand en verspreidden we de liefdeskracht en wijsheid van de Sleeping Lady. Ze is ook verbonden met een van mijn kristallen schedels en steeds als ik die vasthoudt, ben ik verbonden met een stille en diepe kracht. 

 

 

Reacties van deelnemers

'Deze indrukwekkende reis heb ik beleefd als zorgvuldig en creatief opgebouwd, ondersteund met alle middelen en ervaring van de reisleiding. Erica en Theo leidden ons met enthousiasme en betrokkenheid langs sporen uit de geschiedenis van de eilanden. De schoonheid van natuurlijke en culturele elementen kon ik gaan zien en ervaren vanuit een nieuw perspectief. Het was hartverwarmend dat we ook als groep steeds toegewijd waren aan het neerzetten van verbindingen met cultuur en natuur en tevens die met onszelf en anderen. Zowel in ceremonies als in het dagelijks omgaan met elkaar was er ruimte voor nieuwe ervaringen en ontspanning zonder onze individualiteit te verliezen. Een voor mij onvergetelijke reis door tijd en ruimte vol verassingen in wat Moeder Aarde kan bieden. En met een belofte voor de nieuwe tijd.' ~Luce~

 

'Aanvankelijk had ik bedenkingen, omdat er geen pasklaar programma werd geboden en ik me wilde verzekeren van het bezoeken van een aantal plaatsen. Mijn intuïtieve gevoel dwong mij om toch met deze twee mensen op pad te gaan en gelukkig maar. Ik heb vele malen meer gekregen dan wat ik mijzelf had kunnen bedenken. Zowel Theo als Erica hebben een samenspel van invoelendheid, die je naar de beste plekken brengt. Plekken die de toeristische plaatsen ver overstijgen, maar die jou precies in het moment verder laten groeien en die energie afgeeft die jouw systeem nodig heeft. Een reis die ik het liefst wil beschrijven met het woord "waardevol"... vol waarde van groei voor mijn levenspad. En dan heb ik nog geeneens gesproken over de voelbare liefde, grote inzet, omhullende ondersteuning, heerlijke humor, veilige rijstijl en prima accommodaties. Ik zal mij in ieder geval nooit meer bedenken om met deze twee mensen op pad te gaan... graag zelfs!'  ~Els Tiggelman-van der Kolk~.