Spirituele reis Malta & Gozo

Deze reis heeft ons diep ontroerd. We vertrokken met een fijne groep naar Malta en werden verwelkomd door een warme bries afgewisseld met enorm enthousiaste hoosbuien. Het hotel waar we sliepen had een dakterras en bood uitzicht over Mellieha; het deed denken aan Libanon, Egypte, Israël. We hebben in de reis steeds connectie gevoeld met andere krachtplekken op de wereld en herinneringen van onze oorspronkelijkheid mogen beleven.

Het thema van de reis was om de vrouwelijke kracht in ere te herstellen. In ons en daarmee om ons heen. De tarot gaf als toelichting dat we vanuit de balans tussen het mannelijke en vrouwelijke deel in ons in onze kracht mogen staan en deze tonen middels creativiteit. Dat hebben we geweten. We hebben veel creaties gezien en gemaakt en we hebben uitdagingen  gehad om in onze vrouwelijke kracht te blijven. Het was ontroerend dat er steeds de steun en bedding was van de oermoeder, de Godin en de Sleeping Lady. Zij waren er steeds, te ervaren als een liefdevolle omarming in de stilte.

Op onze eerste pelgrimage liepen we een oude Romeinse pelgrimstocht. De grot die we vonden en de graven waarin we verbinding maakten met de voorouders van Malta waren transformerend. Een van de deelnemers toonde hen dat we in een tijdperk leven waarin we als schepselen ons leven kunnen co-creëren. Zij gaven de bedding om onze overlevingspatronen te transformeren en ons te harmoniseren in mannelijkheid en vrouwelijkheid. Als afronding van deze pelgrimage zaten we in een duizend jaar oude carobeboom. Rusten in eeuwigheid.

In de bonen

We vertrokken vervolgens naar Gozo. Echt een fantastisch eiland. Minder toegankelijk dan Malta qua energie, maar ook hier was de liefdevolle bedding  van de Godin duidelijk voelbaar. Elke dag bracht de Godin een boodschap via de Godinnenkaarten en gingen we op weg om te transformeren. We hebben geleerd over liefde vanuit het hart, over de aarde-kosmos verbinding, over eigenheid in verbondenheid en over cocreaties met de natuur en het universum. Na bijna elke cocreatie barstte de storm los en waren wij telkens op tijd binnen om te zien hoe de straten bijna wegspoelden onder onze wielen.

Spannend rijden voor onze kleine autootjes

Terug op Malta was de Sleeping Lady direct voelbaar. We werden als het ware geroepen verbinding te  maken met haar in de Koepelkerk in Mosta, in het Hypogeum en in het museum waar haar beeltenis is opgesteld. Nadat we energie hadden opgehaald in Mosta en het Hypogeum stonden we in het schemerlicht bij haar en hielden een ceremonie. Mijn ongelovige ogen werden overruled door mijn derde oog dat licht zag verschijnen vanuit haar beeltenis. Mijn hongerig hart werd geroerd door een intens liefdevolle en warme omarming en mijn oren konden de boodschappen nauwelijks geloven. En het was waar, het was allemaal waar. Mensen kwamen naar ons toe om ons te bedanken voor de ceremonie. Bewakers lachten ons toe en op vleugels gingen we naar het strand. Wat een geweldige ervaring was het en hoe dankbaar zijn we de leden van onze groep voor hun bijdragen aan deze reis.

Sleeping Lady

De energie van de Lady is verbonden met een van mijn kristallen schedels en steeds als ik haar vasthoud, ben ik verbonden met een stille diepe kracht. Ik ben de Lady meer dan dankbaar!