Spirituele reis Bosnië

 

Een reis naar het prachtige Bosnië Herzegowina is fascinerend. Er is veel mysterie en verhaal rondom de piramides en we moeten bekennen dat ons bezoek een bijzondere ervaring is geweest. Een ervaring van uitersten en tegelijk ingebed in een liefdevolle omarming. De piramides laten spiritualiteit en wetenschap samengaan in een krachtige combinatie. Maar Bosnië heeft veel meer rijkdom en we zullen een paar prachtige oude krachtplaatsen bezoeken. 

Reisbeschrijving

Onze reizen kenmerken zich door een zich ontvouwend programma. Het ligt niet van te voren vast, omdat we het afstemmen op de energie van de plekken en de thema's die de deelnemers (on)bewust inbrengen. We maken tijdens de reis wel gebruik van een aantal vaste  onderdelen. 

 

In deze vijf dagen bezoeken we uiteraard de piramides en de tunnels in Visoko. De vijf piramides, waarmee we je willen laten kennismaken zijn vernoemd naar de zon, de maan, de liefde, moeder aarde en de draak. Elke totaal verschillend, elk totaal anders qua cultuur, al staan ze zo dicht bij elkaar. Het is prachtig te ervaren hoe groot verschillen op een klein gebied kunnen zijn. We gaan ook ondergronds in de prehistorische tunnels. Er zijn in deze tunnels krachtige energiekamers, die op je inwerken en je energetisch healen en transformeren. We bezoeken zeker ook het energetisch park nabij de tunnels. We zullen ons ook verbinden met het helende water. De rivier, de bronnen en water in de tunnel is bijzonder om te ervaren.  

 

Er is in Visoko zeer veel te ervaren én we willen je meenemen naar een aantal andere krachtplekken in de nabijheid. Erg onder de indruk waren we van de Bosnische obelisk in Bakici. Deze vier meter hoge obelisk met prachtige symbolen gelegen in een prachtig verstild woud, is fascinerend. Op de top van de obelisk staat een piramide en daarop weer een bol. De link met de piramides en de mystieke stenen ballen van Zavidovici lijkt evident. Als tijd en ruimte het toelaten bezoeken we nog een aantal oude graven en grotten, die sterk gelinkt zijn aan de obelisk, alsmede de bijzondere plaats Mostar. 

De praktische zaken

Deze reis staat niet in de planning van 2023.