Spirituele reis Frankrijk

Op deze hartverwarmende reis treden we in de voetsporen van de Katharen en verbinden we ons met de onvoorwaardelijke liefde van Maria Magdalena. Deze reis is een zich ontvouwend mysterie, waarbij we ons steeds dieper verbinden met en open stellen voor krachtig universeel liefdesbewustzijn. In het Katharengebied raak je verbonden met een harmonische en liefdevolle samenleving, gekenmerkt door gelijkheid, respect en broeder- en zusterschap. Zowel mannen als vrouwen predikten het geloof in gelijkheid. Zij gaven het Christusbewustzijn vorm op authentieke en 'Ketterse' wijze. We zullen diverse krachtplaatsen bezoeken en je zult ervaren hoe deze energie op je inwerkt, je balanceert, harmoniseert en je hart opent. In de (natuur)gebieden waar de energie van Maria Magdalena aanwezig is, raak je verbonden met haar stille kracht en wijsheid en opent je hart zich meer en meer. 

 

Het ontstaan van de vrouwenreis naar Frankrijk

Voor mijzelf (Erica) was het alweer 8 jaar geleden dat ik er was. Een paar jaar reizen georganiseerd naar deze plek samen met Theo. Op de laatste reis was er een plek waar me werd gevraagd vrouwen mee te nemen en nu, na wat een lange en ook tijdloze tijd lijkt, is het tijd. Samen met Elles van Loo organiseer ik een 7 daagse reis naar het katharengebied. Elles en ik spaken ons wederzijdse verlangen uit om naar deze prachtige plek te reizen. Deze mooie plekken waar 700 jaar geleden de Katharen leefden. In Elles haar woorden:

"Een plek waar zo veel leed heeft plaats gevonden. Een reis om heling te halen maar ook heling te brengen. Maar zeker net zoveel kracht en authenticiteit. De plek waar volgens de legende Maria Magdalena verbleef na de kruisiging van haar geliefde Jeshua. Het is daar waar haaronvoorwaardelijke liefde en stille wijsheid in energie nog zó voelbaar is. De Kracht en onvoorwaardelijke Liefde met een hoofdletter. Dit is de plek waar we onze harten nóg opener kunnen stellen. Voor onszelf, voor elkaar en voor alles wat er in de wereld gaande is nu."

 

Niet alleen Elles en ik ervaren de roep. We vernamen in de podcast van Karen Hamaker- Zondag deze zinnen: "De verandering van de wereld zal gebracht worden door vrouwen. Er is gezegd dat de Katharen toen vertelden dat zij na 700 jaren terug zouden keren. Die tijd is NU.". 


Eén van de redenen waarom we  graag met een aantal fijne vrouwen naar deze plek toe willen gaan. Om heling , zachtheid en liefde te brengen, én zeker ook te halen. Voor ons eigen proces, voor onze eigen authenticiteit, voor onze eigen heling én de collectieve heling. Om Kracht op te doen voor de dingen waar dat voor nodig is. Om misschien wel Zielsdelen terug te halen. Om een ode te brengen aan deze mensen die zó duidelijk kozen voor hun missie. En ook “gewoon” omdat het zo’n mooie plek is met zulke fijne energie.

 

Reisbeschrijving

Onze reizen kenmerken zich door een zich ontvouwend programma. Het ligt niet van te voren vast, omdat we het afstemmen op de energie van de plekken en de thema's die de deelnemers (on)bewust inbrengen. We maken tijdens de reis wel gebruik van een aantal vaste  onderdelen. We maken op deze reis veel gebruik van meditatie, queestes, stilte wandelingen en innerlijke reizen. Wij zullen tijdens de spirituele reis de voetsporen volgen van de magie en bezoeken onder voorbehoud onderstaande plaatsen. 

  

Minerve en Montségur

 

Twee prachtige leefgebieden van de Katharen in geweldige natuurlijke omgevingen. Plaatsen waar hun energie nog sterk voelbaar is. Minerve heeft een prachtige stroom waar zegeningen hebben plaatsgevonden tijdens vorige reizen. Montségur is een mystieke plek vol magie. 

 

 

 

Rennes-le-Chateau en Rennes-les-Bains

We vervolgen onze route naar het beroemde gebied van Rennes-le-Château. Bekend als plaats vol mysterie rondom de zoektocht naar de heilige graal en waar een priester een prachtige plek heeft gecreëerd ter ere van Maria Magdalena. Nabij Rennes-le-Chateau en Rennes-les-Bains is een prachtig waterbekken waar Maria Magdalena zou hebben gepredikt. De fontein der liefde. Zeer de moeite waard! 

Het is weer tijd om erheen te gaan en ons te verbinden met de wijsheid van de Katharen en van Maria Magdalena. De herinneringen die daar te vinden zijn en je weer wakker kussen. Was je het vergeten? Wist je het nog? Wilde het meer aandacht? Als het je tijd is, reis dan met ons mee. 

 

De praktische zaken

De vrouwenreis naar Frankrijk vindt plaats van 11 - 17 mei 2023 en we vliegen naar Toulouse waarvandaan we met huurauto's onze weg vervolgen. Elles en Erica begeleiden je op deze reis in het spiritueel programma. Eten en drinken is vegetarisch of vegan en we nuttigen geen alcohol, tabak of andere middelen die het bewustzijn beïnvloeden. 

 

Deelname bedraagt 1295,-

 

 Inclusief

- deelname spiritueel programma

- autohuur

- overnachtingen in 2 of meerpersoonskamers

 

 Exclusief

- vlucht naar Toulouse

- zakgeld voor eten, drinken, brandstof en entreegelden